Minister dopravy Pavol Prokopovič riešil dopravnú situáciu na Zemplíne

31.10.2005 Humenné

Humenné 31. októbra (TASR) - Riešenie dopravnej situácie v zemplínskom regióne bolo cieľom pracovnej návštevy ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Pav...
Humenné 31. októbra (TASR) - Riešenie dopravnej situácie v zemplínskom regióne bolo cieľom pracovnej návštevy ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Pavla Prokopoviča v Humennom.

Za účasti predstaviteľov železničných spoločností, investičnej výstavby a samosprávy rozoberali otázky napojenia Humenného na budúcu diaľničnú sieť, možnej elektrifikácie trate Bánovce nad Ondavou - Humenné, ktorú považuje Prokopovič za jednu z prioritných akcií.
\"Jednoznačný prínos pre región Humenného spočíva v skrátení času cestovania jednak z Bratislavy aj z Košíc o pol hodiny, \" uviedol dnes TASR primátor Humenného Vladimír Kostilník.
\"Táto elektrifikácia trate je zaradená v našom zásobníku projektov na financovanie z Európskej únie. Programovacie obdobie rokov 2007-2013 bude veľmi pozitívne, očakávame štvornásobok finančných prostriedkov, ako sme mali v predchádzajúcom programovacom období, \" povedal Prokopovič. Podľa neho ide o čiastku zo štrukturálnych fondov v objeme asi 16 miliárd Sk, pričom výška kohéznych fondov nie je ešte známa. Dôležité je podľa ministra pripraviť dobré projekty.
Minister prisľúbil, že sa urýchli príprava rýchlostnej komunikácie R8 na trase Prešov, Humenné, Snina, Ubľa. Dodal, že v Humennom sa uvažuje o zriadení rampy v hodnote asi 5 miliónov Sk s možnosťou prepravy áut autovlakom.
Pavol Prokopovič sa zároveň zúčastnil aj na otvorení mosta v Sedliskách vo Vranovskom okrese, ktorý zvýši bezpečnosť cestujúcich v smere na Domašu a Poľsko. Jeho rekonštrukcia si vyžiadala spolu s chodníkmi asi 30 miliónov Sk.
 

Vyberte región